12
Eki

“Geri dönüp tekrar yapma şansımız yok.”

Bir arkadaşınıza o anki öfkenizi kontrol edemeyip bağırdınız ve sonrasında çok pişman oldunuz. Zamanı geriye çevirip o anı telafi etmek için uğraşır mısınız? Keşke bağırmasaydım, keşke böyle olmasaydı, keşke şurada şöyle yapsaydım sonuç belki daha farklı olabilirdi diye düşünür durursunuz değil mi?

İşte Evan, bunun gibi ve daha niceleri için uğraşıyor ama “olması gereken” olaylar zinciri ona bir türlü izin vermiyor.

Kelebek Etkisi 3 seriden oluşuyor. Serinin ilk filmi, diğer filmlerine nazaran gayet etkileyici ve güzeldi. Diğer filmler ise oldukça sıradan ve basitti diye düşünüyorum. O yüzden serinin ilk filmi ömrümde izlediğim en iyi filmler arasındadır.

2004 senesinde harika bir film girmiş oldu böylelikle hayatımıza. Konusunun teması, işleniş, oyuncular ve müzikleriyle bence film adeta bizim yaşamımızı sorguluyor.

Evan Treborn, çocukluğunda yaşadığı her şeyin ve özelliklede kötü anılarının geçmişine dönüp adeta zamanda yolculuk yaptığının farkına varıyor. Bu özelliğini ise kendisini daha hiç tanımadan ölen babasından almış.

Geçmişe dönüp kötü anılarıyla mücadele içine girer ve onları iyi yönde olarak değiştirmek ister. Ama çoğu zaman olacak olan yani olması gerekenler zinciri onun bu isteğini tam olarak yerine getirmesine izin vermez.

Evan, bunun tersini ispatlamaya çalışır. Zamanında o anlık olarak yaşanılan bir olayda eğer yerinde doğru müdahale yapılırsa güzel şekilde sonuçlanır düşüncesini savunur.

Ama her denemesinde olaylar çoğu zaman istemediği şekilde sonuçlanır. Tekrar tekrar dener fakat maalesef hem kendi hayatını hem de çevresindeki onca sevdiği insanın hayatlarını ciddi şekilde etkiler.

Bu yüzden bir türlü orta yol bulamaz. Bu sebepten ötürü en son etkili bir şekilde sevdiği insanların mutluluğu pahasına fedakârlık yapmaya karar verir.

Ders verici, hüzünlü ve hayatın içinden bir filmdir Kelebek Etkisi. Filmi izlerken sizinde düşünmenize yol açan, yaptığınız onca şeyi sorgulamanıza neden olan bir başyapıt.

Bana göre bu filminde, Ashton Kutcher oyunculuğunu sonuna kadar konuşturmuş. Öte yandan diğer oyuncularda gayet başarılıydı. Ashton Kutcher’dan sonra özellikle Amy Smart’ın performansınıda beğendim.

Yapım ayrıca 2004 senesinde sinemanın itibarlı ödüllerinden biri sayılan Pegasus Audience ödülüne layık görüldü.

© Copyright 2010-2012 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress