Bulunduğunuz Kategori: Genel

11
Tem

Pedalın Kalbi Zeytinli Rock Festivali’nde Müzik İçin Çarpıyor..

Normalde sitede izlediğim filmleri kendimce yorumlamaya çalışıyorum ve sinema dışına çıkmamam gerekiyor. Ama bugün mail adresime gelen bir basın bülteniyle bu organizasyon ile tanıştım ve hoşuma gitti. Aslında film gösterimleri de olacağı için sinemayı seven arkadaşları da ilgilendiriyor sanki. :))) Gelen basın bültenini aynen paylaşıyorum. Belki katılmak isteyen arkadaşlar olabilir.

6
Oca

”Dolar ne siyahtır, ne beyaz… Dolar yeşildir.” 42

Gerçek bir hayat hikayesi: 42

Çoğu sinemaseverin aslında senaryoları ile tanıdığı – ki aralarında bir numara olan Gizemli Nehir’dir bana göre- Brian Helgeland’ın 2013 yapımı son yönetmenlik denemesi ‘42’, hedefine ‘ırkçılık’ kavramını alıyor. Büyük Amerikan Ligi’nde oynayan ilk siyahi oyuncu Jackie Robinson’un hayatını anlatan film, biyografi kategorisinde de kendine yev bulsa da maalesef bu açıdan Robinson’un hayatını yeterince geniş bir yelpazede anlatmaması açısından sığ kalıyor.

20
Kas

“Bazen daha kötü bir şey yapmanı engellemek için kötü bir şey yapman gerekir.” - Stoker

Güney Kore’nin en ünlü yönetmenlerinden, muhteşem üçlemesi ile sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Chan- Wook Park’un ilk Hollywood denemesi olan Stoker, yönetmenin diğer filmlerinin yanında biraz Hollywood kalıplarına girmiş kalıyor. Çok daha yumuşak,çok daha sakin ve kansız… Lakin seyirciyi yeterince rahatsız edebilme gücüne de sahip…

‘Bazen daha kötü bir şey yapmamak için kötü bir şey yapmak zorundasındır.’ savından beslenerek ; bir babanın, evladının içindeki öldürme zevkini sezermişçesine ona ‘avcılık’ yapmayı kendi elleriyle öğretmesi hikayesiyle ara ara beslenerek aile, kan bağı, içgüdü, cinsellik ve gerilim kutuplarında gezinen film, muhteşem çekimleriyle de görüntü yönetmenine şapka çıkarttırıyor. Renkler, kontrastlar ve geçişler çoğu yerde ruhunuzu dinlendiriyor.

Güney Kore filmlerindeki tek etkiyi sade diyaloglarda bulduğum film, Hollywood filmlerine göre çok daha sessiz ve sakin. Uzun diyaloglar, gereksiz konuşmalardan ziyade mimikler

22
Şub

Büyük güç, büyük sorumluluklar getirir. - Kung Fu Sokağı

Çin, Hongkong yapımı filmleri çok fazla olmasada ilgimi çekenleri izlemeye çalışıyorum. Hep aynı yapımları izlemek insanı sıkıyor yavaştan farklı yapımları da seyretmek lazım. :)) Az öncede eğlenceli bir Çin filmi seyrettim. Filmle ilgili ne desem bilemedim. Saçmalıklar, abartılar çok fazla ama kapatmadan 1.30 saat kadar filmi izledim. Hani izlettiriyor kendini. Ayrıca seyrederken bizim Malkoçoğlu filmlerini anımsadım nedense. 1 tane Kung Fu ustasına 50’ye yakın adam düşüyor.

Değişik Kung Fu tekniklerini kullanarak adamları öldürüyorlar falan.. Çok eskilerde Çin’de polisten bile daha çok sesi çıkan çeteler oluşturulmuştur. Bunlardan en büyüğü Balta çetesi, bir çok zengin mahalleyi kontrolü altına almıştır. Gene bir gün bir mahalleyi baskına giderler fakat hiçte beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşırlar. Mahallede bulunan Kung Fu ustaları oradaki insanları korumak için kendilerini ön plana atarak çete ile dövüşerek onları bir güzel hezimete uğratıyorlar.

11
Kas

Spartacus 3. Sezon

Her zaman filmlerden bahsedecek değiliz ya arada dizilere de girmek lazım :)

Spartacus, M.Ö. 73 yılında kendisi ile birlikte ayakta kalan tüm köleler baskın yapmıştı. Baskından kaçan 77 arkadaşıyla Yanardağa sığınırlar. Roma ordusundan bir ekip askerlerce kuşatılan kaçaklar, uçurumdan aşağı doğru kaçarak romalı askerleri şaşırtıp onlardan kurtuluyorlar.

Spartacus 3. sezon da, köleler spartacusla beraber hareket etmektedir. Trakyalıyla beraber köleler yaklaşık 100bine ulaşmıştır. Spartacus, Gladyötörler ve 100bin köle Lucania’a doğru yolculuk yaparlar.

Spartacus Vengeance ‘de birden çıkan çatışmada Publius Varinius’u yeniyor ve Thuria ile Metapontion kentlerini yağmalamaya başlıyor.

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress