Monthly Archives: Ağustos 2011

27
Ağu

“Tanrı, dünyayı yedi günde yarattı. Bense, benimkini yedi saniyede mahvettim..”

Gösterime girdiği günden beri, isminden oldukça söz ettiren bu duygu yüklü filmin başrollerinde, Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, gibi isimler yer alıyor.

Ben Thomas(Will Smith), geçmişte yaşadıklarından pişmanlık duyan, intiharın eşiğinde bir adamdır. Geçmişiyle yüzleştiği zamanlarda, hayattan soğuyan ve artık yaşamanın anlamsız olduğunu düşünen biridir. Tam da, intiharı ciddi ciddi düşünmeye başladığı zamanlarda, hayatına giren 7 kişiyle, geçmişte yaptığı hataları telafi etme fırsatı bulacaktır. Bu 7 kişi arasında olan, ve kalp rahatsızlığı bulunan Emily’e kalbini kaptırır. Bir yandan aşk, bir yandan hatalarını telafi etme çabası, Thomas’ın hayatında bir dönüm noktası olacaktır.

Filmin başları oldukça ağır ilerliyor. Sıkılmadan izlemeye devam edin. Çünkü izledikçe, filmin anlatmak istediğini anlayacak ve sizi derinden etkileyecektir.

20
Ağu

“Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.”

“Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.”

2006 ABD yapımı olan, Christopher Nolan imzalı bu filmde, Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine, Andy Serkis, Rebecca Hall, gibi dünyaca tanınmış isimler bir arada.

Victoria Devri’nde iki sihirbaz

Bu fantastik, bir o kadar da gizemli hikayede, iki sihirbazın, birbirlerine karşı hakimiyet kurma çabalarını görüyoruz. Bu iki ihtişamlı adamın, cüreti tutkuya, şovmenliği bilime ve hırsı dostluğa kırdırmalarının sonuçları tehlikeli, ölümcül ve hileli oluyor.

Hikaye, yüzyılın başında Londra’da başlıyor. Sihirbazların, oldukça prestijli oldukları bir zamanda, iki yakın arkadaş, birlikte yola çıkarlar. Robert Angier, sahneyi çok iyi kullanan ve şovunu çok iyi sergileyen bir sihirbazdır.

17
Ağu

“300 Spartalı”

M. Ö. 480 yılında gerçekleşen Thermopylae savaşının konu alındığı filmin başrollerinde, Gladyatör filminden tanıdığımız Gerard Butler ve Lena Headey, David Wenham, Michael Fassbender, Peter Mensah, Vincent Regan, gibi isimler yer alıyor.

Pers ordusuna karşı amansız bir mücadele

Sparta kralı Leonidas (Gerard Butler), ülkesinin devamlılığı, rahat ve huzur içinde yaşaması için, gözünü budaktan sakınmayan bir liderdir. Pers ordusunun ülkesini işgal edeceği haberini aldıktan sonra, onları karşılamak için küçük bir ordu kurar. Bu ordu, 300 kişiden oluşan, dünyanın en güçlü ordusudur. Fiziksel güçlerinin yanında, özgürlük istekleri, inançları, halklarına olan sevgileri, zekaları onları özel yapmaktadır. Kral Leonidas, keskin zekası ve liderlik vasfıyla onlara önderlik eder ve Pers ordusuyla karşılaşırlar.

Devasa yaratıklara karşı

Pers ordusu, Sparta’lılara karşı akın akın dalga dalga saldırmaktadır. Fakat her saldırısı, Sparta’lılar tarafından geri püskürtülmektedir. Pers ordusu, sadece insanlara değil, devasa yaratıklarada sahiptir.

15
Ağu

“Her gün aynıydı ama sanki ilk buluşma gibi..”

Aşkın hayatımızı ne kadar değiştirdiğini anlatan bu romantik-komedi türü filmin başrollarinde, Adam Sandler ve Drew Barrymore yer almaktadır.

Çapkın Harry

Harry, 30′lu yaşlarda yakışıklı ve çapkın biridir. Soğuk su canlıları veterinerliği yapmaktadır. Masmavi denizi, mükemmel bir doğası olan Hawai’de yaşamaktadır. Uzun süreli ilişkilerden uzak duran, adaya gelen turistler ile tek gecelik ilişkiler yaşayan ve ertesi gün hemen ortadan kaybolan biridir.

Alaskaya yolculuk

Tek bir amacı vardır.Teknesine atlayıp Alaska’ya gitmek. Bu amacını gerçekleştirmeye sadece bir adım kala, bir aksilik yaşar. Yolculuğa çıktıktan çok kısa bir sürede, teknesi bozulur ve en yakın kıyıya çekip, bir restaurant’a girer.

6
Ağu

“Her an her yerde.” - Aşka Şans Ver

Aşka şans ver! - Beau, bir söz yazarıdır. Mesleğinde genç ve yeni tanınmaya başlamıştır ve şöhret basamaklarını tırmanmaya başlamıştır. Her şarkı sözünde daha da şöhretleniyordur. Kelley Carter ise ünlü dönemlerini artık geri bırakarak yaşantısına devam eder. Artık altın çağlarını geçmişte kalmıştır ve orta yaşlara gelmiştir. Bir gün Beau ve Carter karşılaşırlar. Tanışmaları ikilinin de farklı açılardan ilham kaynağı olur. Kelley’in kocası menajerlik yapmaktadır. Eşinin kariyerini yükseltmek için, içerisinde eski güzellik kraliçesi Chlies Stanton’un bir turne ayarlar. Kelly’nin kocasının organize ettiği bu turneye Beau’nunda katılamasıyla dengelerde birden değişmeye başlayacaktır.

Gwnynet Paltrow’un başrolünü oynadığı filim kendi türünde oldukça başarılıdır. İzleyenlerinden oldukça ilgi toplamış bir yapım olmuştur. Film fazla puan almasa bile Oscar odüllerine aday gösterilmiştir. Bu bile filmin kalitesini göstermiştir.

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress