Yearly Archives: 2012

25
Ara

“Bırak da ringe çıkayım; hiç değilse bana kimin vurduğunu bilirim. ” - Cinderella Man

Filme çok uzun zaman önce denk gelmiş ve isminden dolayı olsa gerek hiç oyuncularına dahi bakmadan es geçmişim. Bugün ne izlesem diye düşünürken bu filme denk geldim. Birkaç yorum okuduktan sonra ve başrolünde oynadığını görünce vakit kaybetmeden izlemeye koyuldum. Biyografi filmleri hep dikkatimi çekmiştir. Fakat bu film daha bir güzel olmuş. Russell‘in oyunculuğundan mı yoksa konunun ilgi çekiciliğinden mi bilmiyorum ama kesinlikle izlenilmesi gereken bir film ortaya çıkmış.

1928 yılında şampiyonluğa doğru giden James J. Braddock‘u nakavt eden biri henüz olmamıştır ve kariyerinde gitgide yükselmeye başladıktan kısa bir süre sonra aldığı bir yenilgi sonrası yavaş yavaş kariyerinde çöküş yaşamıştır. 1929 yılında ABD dahil birçok ülkede yaşanan ekonomik kriz sonucunda işsizlik ve açlık her geçen gün artmaktadır. Braddock, ailesine bakabilmek için her gün iş almak için koşturuyor. Bazende antrenörü tarafından ayarlanan boks maçlarına çıkıyor. Fakat omuzlarındaki yükün artması ile formunu hepten kaybetmiş hatta lisansını da elinden almışlardır.

21
Ara

“Bu mağaracılık değil. Bu bir ego yolculuğu.” - Cehenneme bir adım

Seyrettiğim ilk korku filmini (Lanetli Ev) sinemada izlediğim için tövbe etmiştim. Bir daha hayatta izlemeyeceğim diye. Hatta filmde bir çok sahneyi gözüm kapalı izlediğimi hatırlıyorum. Sonradan filmle ilgili yorumları okurken birde yaşanmış bir hikaye olduğunu öğrenince izlememe kararım kesinlik kazanmıştı. Ama düne kadar…

Gece saat 3.30 gibi ani bir kararla korku filmi izlemeye karar verdim. Arkadaşlarımın önerisi ile “Cehenneme bir adım” filmini seçtim ve tam 3.30 gibi izlemeye başladım. Etraf karanlık ses sonuna kadar açılmış ve ben korku filmi seyrediyorum. Tabi çoğu sahnede gelişen olaylar sayesinde hafiften ürküyorsunuz ama bunu belli etmemeye çalışıyorsunuz :)) Her ne kadar korksam da filmi sonuna kadar izledim.

Yakın arkadaşları, kötü bir trafik kazası sonucunda eşini ve çocuğunu kaybetmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır onun için. Yakın arkadaşları biraz çılgın ve maceracı kişilerdir. Arkadaşlarının kendisini toparlaması için bir plan yaparlar ve seçtikleri bir mağaraya inmek için hazırlıkları yaparlar.

18
Ara

Kemal Sunal’ın hayatı ve oynadığı filmler

Kemal Sunal… Hiç şüphesiz ki ülkemizde yetişen en önemli sanatçılarından birisidir. Hatta bana göre komedi dalında tektir filmleri. Oynadığı her filmde izleyici güldürmeyi başarmıştır. Birçoğumuz, Kemal Sunal filmlerini onlarca kez izlemesine rağmen genede her izlediğimizde bizi güldürebiliyor. Bunu başarabilen nadir oyunculardan biridir sanırım. Az önce sinemalar.com‘da profil sayfasına bakarken, bir yorum gözüme çarptı ve ne kadar doğru bir tespit yapılmış..”Eğer Türkiye’de bir komedi filmi 16+ veya 18+ değilse bunu ancak Kemal Sunal başarabilir. Büyük oyuncu, büyük usta, büyük insan…

Günümüzdeki komedi filmlerin bir çoğu izleyiciyi güldürmek için argo kelimelere başvurmaktadır. Fakat eski Türk filmlerine baktığınız zaman argonun sadece yerinde kullanıldığını görebilirsiniz.

7
Ara

Tam gaz giderken hiç yaralanmadım. Adamı tereddütte kalmak öldürür. - Premium Rush

Filmi uzun zamandır takip ediyordum ve sonunda çıktı. Geçen yıl fragmanı izlemiştim ve çok ilgimi çekmişti. Konu itibariyle farklı bir film olmuş . Ayrıca başrolünde Joseph Gordon-levitt yer alıyor. Oynadığı her rolün hakkını veriyor bu adam :))

Wilee, hukuk fakültesi öğrencisi fakat ofis ortamında çalışmayı ve takım elbise giymeyi sevmeyen, kendine göre kuralları olan bir gençtir. En büyük keyif aldığı şey ise bisiklet sürmektir. Parası az ve oldukça tehlikeli bir işi seçmiştir. Bisikletli kurye.. Fakat insan, sevdiği ve keyif aldığı işi yaptığı zaman daha verimli oluyor ki Wilee işinde en hızlı ve en iyi kuryecilerden biri olmuştur. Ama diğer arkadaşlarına göre trafikte daha çok kaza geçirme olasılığı var. Ani fren nedeniyle oluşan kazalar sebebiyle frenleri sökmüştür. Çoğu zaman taksiden inmek için kapıyı açan müşteri ile çarpışması olası bir sonuçtur. Bu yüzden trafikte daha dikkatli olmak zorundadır. Frenleri ve vitesli olmayan bisikleti ile otomobillerin arasından, dikkatli ve hızlı şekilde verilen adrese teslim etmek zorundadır.

20
Kas

Bazen kuralları çiğnemek güzeldir. - Step Up 4

Önceki filmlerde ki gibi gene bir grup genç hayatını dansa adamış ve bununla geçimini sağlamak için çalışmalar yapmaktadırlar. Tam herşey bitmişken bir dans yarışması düzenlenir. Diğer yarışmalardan farkı youtube üzerinden düzenleniyor olması. 10 milyon izleyici sayısına ulaşan ilk kanal 100.000$ kazanacaktır. Bu onlar için tek fırsattır ve kendilerini farkettirmek için sokaklara çıkmışlardır.

MOB’un en büyük özelliği ise kurallara meydan okuyarak ilgi çekmeye çalışmaktadır. Kimi zaman trafiği kapatarak danslarını sergilerken, kimi zamanda sanat galerisine sızarak orada dans etmektedirler. Tabii her gösteri için detaylı bir çalışma yapılmaktadır. Herkes yarışmaya bu kadar odaklanmışken hiç beklemeyecekleri bir olay gerçekleşir ve mahallerinin yıkılacağını öğrenirler.

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress