Monthly Archives: Kasım 2011

26
Kas

“Bizler eceli ile ölmeye karar verenler, kurşunla ölenlerin şeferine içiyoruz..”

Kabadayı.. Bu filmi bugüne kadar hep parça parça seyretmiştim. Ne başını yakalayabildim filmin ne de sonunu. Bugün ne izlesem? Diye düşünürken birden aklıma düştü ve gece vakti filmi izlemeye karar verdim..

Bu kadar usta isimlerin (Şener Şen, Kenan İmirzalioğlu, İsmail Hacıoğlu, Rasim Öztekin, Süleyman Turan, Ayberk Attila, Dursun Ali Sarıoğlu, Rana Cabbar ve Süleyman Turan) yer aldığı film kötü mü olur? Özellikle Şener Şen ve Kenan İmirzalioğlu’nun oyunculuğu bizi filme bağlıyor.

Bir dönemin meşhur kabadayılarından biri olan Ali Osman artık silahı bırakmış ve o günlere dönmemek üzere yemin etmiştir. Fakat bir gün hiç beklemediği bir anda eskiden aşık olduğu kadının izini bulur ve çok hasta olduğunu öğrenir. Ziyaretine gittiğinde ise onu bambaşka bir durum bekler ve bir oğlunun olduğunu öğrenir.

18
Kas

Şemsiye Akademisi: Kıyamet Senfonisi Artık Türkçe

 Şemsiye Akademisi: Kıyamet Senfonisi Artık Türkçe

JBC yayıncılık gene iş başında :) Büyük ses getiren ve birçok ödül alan Şemsiye Akademisi JBC Yayıncılığın katkılarıyla artık Türkçe.. Serinin ilk cildi Kıyamet Senfonisi raflardaki yerini almaya başladı.

Her şey Dünya genelinde gerçekleşen sıra dışı bir olay ile başlar. Daha önce hiçbir gebelik belirtisi göstermeyen kadınlar, ardı ardına 43 çocuk dünyaya getirirler. Milyoner mucit Reginald Hargreeves ise bu çocuklardan 7 tanesini evlat edinir. Kendisine bunun nedeni sorulduğunda ise sadece “Dünyayı Kurtarmak İçin” der.

12
Kas

Biz dans ettik, otobüs bileti aldık ve dondurma yedik.. - Barfuss

Uzun süredir filmler hakkında yazı yazmamıştım. Bu süre içerisinde bir çok film izledim yorumlamaya niyetlendim ama bilgisayar başında geçtiğim zaman tüm aklımdakiler uçup gidiyordu ki bu filmi izleyene kadar.. :)

Annesinin yıllarca eve kapattığı ve dış dünyada neler olduğundan habersiz olan Leila hayatı 19 yaşında öğrenmeye başlıyor. Uzun yıllar boyunca eve kapandığı için ve annesinin ölümünden kendini sorumlu tuttuğu için psikolojisi bozulmuş ve akıl hastanesine yatırılmıştır. Devamlı intihar etmeyi deneyen ve hastanede doktorun yapmış olduğu seanslarda hiç bir şey anlatmayan ve öylece sessizce duran bir hastadır. Doktoru, Leila’yı psikolojisi çok zarar görmüş, acil tedaviye ihtiyacı olduğunu ileri sürüyor fakat gerçekleri maalesef ki göremiyor..

Ailesi zengin olmasına rağmen kendi hayatını seçen ve hiçbir işte uzun süre kalamayan Nick en sonunda iş kurumunun kendisine bulmuş olduğu iş görüşmesine gitmeye karar vermiştir.

11
Kas

Spartacus 3. Sezon

Her zaman filmlerden bahsedecek değiliz ya arada dizilere de girmek lazım :)

Spartacus, M.Ö. 73 yılında kendisi ile birlikte ayakta kalan tüm köleler baskın yapmıştı. Baskından kaçan 77 arkadaşıyla Yanardağa sığınırlar. Roma ordusundan bir ekip askerlerce kuşatılan kaçaklar, uçurumdan aşağı doğru kaçarak romalı askerleri şaşırtıp onlardan kurtuluyorlar.

Spartacus 3. sezon da, köleler spartacusla beraber hareket etmektedir. Trakyalıyla beraber köleler yaklaşık 100bine ulaşmıştır. Spartacus, Gladyötörler ve 100bin köle Lucania’a doğru yolculuk yaparlar.

Spartacus Vengeance ‘de birden çıkan çatışmada Publius Varinius’u yeniyor ve Thuria ile Metapontion kentlerini yağmalamaya başlıyor.

11
Kas

Seni kırkında hayal edebiliyorum. Şu an bile gözümde canlandırabiliyorum. - Bir Gün

Herkesin bir şarkıya ihtiyacı vardır. Güzel melodi, gece çok uzunken… İşte tam anlamıyla sizi şarkılarıyla tutsak eden ve her sahnesinde, “şimdi ne olacak acaba?” diye meraklandıran bir film; “Bir Gün.” Onlar için çok önemli bir gün vardı, akıllarından hiç çıkmayan bir gün! Peki bu hangi gündü?

Her şey 15 temmuz günü başlamıştı. Birbirlerini daha önce fark etmemiş olan bu iki insanı buluşturan mezuniyet gecesinde.. Hayattan pek bir beklentisi olmayan, eğlenceye düşkün, zengin ve yakışıklı biri; kendi dünyasını içinde yaşayan, tüm hayatı kitaplardan ibaret olan ve her konu da kendini üstün gören birini, gerçekten sevebilir miydi, ona tüm kalbini sunabilir miydi? Birlikte geçirdikleri tek bir gece için, birbirlerini unutmak o kadar kolay olmasa gerek.. Onlar sadece arkadaş kalmayı istediler, birbirlerini çok iyi tanıdılar ve yıllar geçtikçe artan bir sevgiyle birlikte büyüdüler.

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress