Monthly Archives: Eylül 2011

29
Eyl

“Halk konuştuğum zaman onların adına konuştuğuma inanıyor. Ama ben konuşamıyorum!”

Bu film ile ilgili çok yerde yorumlara ve önerilere rastladım ama henüz izleme fırsatı bulamamıştım ta ki bu güne kadar.. Filmi orjinal diliyle izlemenizi öneriyorum. Filmin konusu diğer savaş, tarif filmlerinden çok farklı. İzlerken ilk başlarda biraz sıkıcı gelse de yavaş yavaş sizi filme bağlıyor.

Siz kral olsaydınız en çok neyden korkardınız ? Savaştan mı yoksa halkın önünde konuşmaktan mı ? Kral VI. George (Colin Firth) kekeme olduğu için en çok halkının önünde konuşmaktan korkuyor ve gitmediği doktor kalmamıştır fakat hiç birinden bir fayda görmemiştir. Kralın eşi Kraliçe Elizabeth (Helena Bonham Carter) Lionel Logue (Geoffrey Rush ) diye birini bulur fakat bu kişi doktor değildir ve hiç birde eğitim almamıştır bu konuyla ilgili ama sadece bu konuyu kendine uzmanlık etmiş biridir..

Kral VI George’nin tek umudu Lionel Logue’dir. Ama diğer doktorlardan hiçbir yarar göremediği için ilk önce tedaviyi reddeder. Fakat tedavinin ilk aşamasında uygulamış olduğu yöntemin işe yaradığını gören George tedaviyi kabul eder ve daha çok sık gitmeye başlar..

22
Eyl

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm 2. Fragman Yayınlandı

28 Ekim 2011′de beyaz perdeye gelecek olan Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm filminin yeni fragmanı yayınlandı.

Gelen bir ihbar üzerine Gençlik Park’ına giden cinayet büro ekibi, gömülü bir tabut bulur. Tabun içerisinde ise yaşlı bir kadın vardır. Olayla ilgili yapılan ilk incelemede kadının canlı canlı gömüldüğü ortaya çıkar. Behzat Ç. İlk defa böyle bir cinayet ile karşılaşmıştır. Yaşlı kadının neden bu şekilde öldürülmüş olabileceğine dair hiçbir anlam veremez. Fakat daha sonra yapılan araştırma ile yaşlı kadının emekli bir polisin annesi olduğu ortaya çıkar ve Behzat Ç. Emekli polisin hayatını araştırınca bir takım engellemelerle karşı karşıya kalır. Emekli polis, teşkilat içinde Avarel Memduh olarak bilinmektedir. Suçu işlenen kişi ise kendisine Red Kit demektedir.

Behzat Ç. Ekibini (Harun, Hayalet ve Akbaba) toplayarak Ankara’yı alt üst ederek Red Kit’in ortakları olan Gorbaçov Hasan ve Pembo’ya ulaşmaya çalışırlar. Olay yeri inceleme şubesinin genç komiserlerinden olan Songül’de bu olayda onlara yardımcı olacaktır. Bu esnada şüpheli tavırlarıyla dikkat çeken bir görgü tanığına ulaşırlar.

19
Eyl

“Mutlu bir evlilik, sanıldığı kadar kolay değil.”

İyi Günde Kötü Günde Filminin başrollerinde Kellan Lutz (Charlie), Mandy Moore (Ava), Jessica Szohr (Shelby), Michael Weston (Gerben) ve Jane Seymour oynamaktadır.

Ava evlilik danışmanlığı yapmaktadır. Evlenmesiyle birlikte meslek hayatı hakkında daha da fazla pozitif düşünmeye başlamasına rağmen Ava’nın hayatı istenildiği seyrinde gitmeyecektir.

Hiç beklemediği bir anda babasının annesine 30 senedir aynı yalanı söylediğini öğrenir. Bu durumun üzerine annesinin babasına bakışı bir anda değişecektir. Ayrılmak istemeleri ikisinden de daha ötede Ava’yı etkileyecektir. Bu haber üzerine yıkılan Ava ne yapacağını bilmemektedir. Çünkü anne ve babası için evlilik yıldönümü partisi düzenlemektedir. Diğer yandan ise daha yeni evlidir ve cicim aylarını yaşamaktadır.

Kendi iç dünyasında gel gitler yaşayan Ava etrafında ki insanların itirazlarına rağmen anne ve babasının bitmek üzere olan evliliklerini kurtarmaya çalışmaya başlar.

13
Eyl

Tayland Yapımı “13: Game of Death” Yeniden Çevriliyor!

Tayland yapımı 13: Game of Death filmi yeniden çevrilmeye başlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Daniel Stamm alacak ve görünen o ki korku filmlerinden vazgeçecek gibi durmuyor.

Fantasia Festivali’nde en iyi asya filmi seçilen 13 oyun filmi, psikolojik – gerilim ve korku – komediyi bir araya getiren değişik bir yapım olacağına benziyor. İsimsiz bir telefon ile kendini kanlı ve bir o kadar da tehlikeli bir oyunun ortasında bulan adam, 13 aşamalı oyunda milyonlarca paza kazanmak için tüm sınırları zorlamaya başlayacak..

Testere, Oyun (The Game) ve Truman Show gibi başarılı yapımların karışımı olarak nitelendirilen ve özelikle yurt dışında fazlasıyla tutan popüler kültür olan “reality Show” mantığının oluşturduğu rating ve para hırsının geri dönüşü olmayan gözü dönmüşlüğü kara – komedi

9
Eyl

“Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok.”

Filmin başrollerinde Nejat İşler (Kaan), Yiğit Özşener (Mete), Ahu Türkpençe (Zeynep) gibi başarılı isimler yer alıyor.

Kaan çeşitli kitapların basımını yapan yayınevi sahibidir. Mete’nin ise Kadıköy’de barı vardır. Mete’nin plak ve çeşitli koleksiyonları bulunmaktadır.

90′lı yılların yarısına gidilen filmde, Mete ve Kaan’ın ilginç radyo programları konu edilir. Bu radyo programında Kaan ve Mete sanki herhangi bir yerde oturmuşlarda aralarında sohbet ediyorlarmış gibi sohbet ederler. Bu program hem dinleyenlerin hem de sunan Mete ve Kaan’ın yaşamını değiştirecektir. Kaan program öncesinde yalnızlığını her gün başka bir kadınla günü birlik yaşayarak geçirmektedir.

Program hızla yayılmaya başlayınca da hayatlarında değişiklik olmayan Kaan ve Mete yine normal şekilde yaşamaya devam ederler. Kaan yine aynı şekilde yaşarken aradığı tutkulu aşkla karşılaşır. Bu kız Zeynep’tir. Zeynep ile aralarında görüş farklılığı olsa da tutkusunu kaybetmemeye çalışır Kaan.

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress