Kategori ismi: Hayatımız Sinema

14
May

Kartal - The Eagle

Savaş filmleri dediğimizde, hele ki konu olarak antik roma, mısır, Sezar gibi öğeleri içinde barından bir yapımla karşı karşıyaysak akla gelen bazı öğeler vardır. Kılıç, kalkan, o uçları olmayan terlik benzeri ayakkabılar, miğferler, ihanetler, aldatmacalar vs vs…
Sinema seyircisi bu tür yapımlarla sık sık karşı karşıya kalmıştır. Bunlardan akıllarda kalanlar Russell Crown’un Oscar sahibi yapımı Gladyatör, Brad Pitt’in başrolünde yer aldığı Truva, Colin Farrell’in unutulmaz karakteri canlandırdığı Büyük İskender, 300 Spartalı,Titanların Savaşı gibi…

11
May

Küçük Beyaz Yalanlar - Les Petits Mouchoirs

Sinema dünyası sanırım yeni bir yönetmene kucak açıyor. Beyaz perdenin başarılı yapımı olan “Cesaretin Var mı Aşka” dan tanıdığımız Guillaume Canet, yönetmenlik koltuğunda başarılı olacağa benziyor. Üçüncü filmi olan Les Petits Mouchoirs/ Küçük Beyaz Yalanlar ile bu yöndeki başarısını gözler önüne seriyor.

Film birbirine yakın olan arkadaşlardan oluşan bir grubun, aralarından birin trafik kazası geçirdiğinin haberini almasıyla başlıyor. Son anda gelen bu haberle şaşıran grup, yaz tatili planlarını ertelemeyip, arkadaşlarının yanında olmak yerine tatile çıkmayı tercih ediyor.

Filmin yönetmeni kadar oyuncularıda göz doldurur cinsten. Baş rollerinde Fransız sinemasının usta isimlerinden Marion Cotillard, Benoît Magimel,François Cluzet gibi oyuncular yer alıyor.

9
May

Karayip Korsanları : Siyah İnci’nin Laneti

Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti tipik alışıla gelmiş korsan filmleri arasından sıyrılıp kendine özgü bir yer edinmeyi fazlasıyla hak eden bir yapım. Başrollerinde Makas Eller,Hayalet Süvari gibi başarılı yapımlara sahip Johnny Deep, Yüzüklerin Efendisi serisi ile adından söz ettiren Orlando Bloom ve Hollywood’un yeni yüzlerinden Keira Knightley yer alıyor.

İngiltere topraklarında yaşayan sıradan bir valinin kızı olan Elizabeth Swan, küçükken bulduğu kolye yüzünden acımasız korsan Kaptan Barbossa tarafından kaçırılır. Bir diğer korsan olan Jack Sparrow, Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will Turner ile işbirliği yapar. Oysa Jack’in tek düşündüğü Barbossa’nın elindeki gemisi Siyah İnci’dir.

Peşinde oldukları korsanlar ise geceleri gerçekleşen bir lanete sahiptir. Bu laneti ortadan kaldırmanın tek yolu kaçırdıkları genç kadını kullanmaktadır.

4
May

Karayip Korsanları : Ölü Adamın Sandığı

İlk filmiyle gişelerde yüzleri güldüren Karayip Korsanları, devam filmiyle karşımıza çıkıyor. Serinin bu 2. Yapımında, gözü pek delikanlımız Will Turner, Elizabeth ile evlenme arifesindedir. Düğün hazırlıkları yapıla dururken çılgın dostumuz Jack Sparrow ise başına bela aramaktadır.

Jack’in, lanetlerle dolu uçan hollandalı’nın kaptanı Davy Jones’a olan borcu gün ışına çıkar. Bu borcu ödemezse ömrünün sonuna kadar uçan Hollandalıda esir kalacağının farkındadır. Her şeyden kurtulmayı pek ala beceren çılgın korsanımız Jack, lanetli kaptan Davy Jones’u öldürmesi halinde uçan Hollandalıya hükmedebileceğini öğrenir. Bunu öğrenmesinden sonraysa işler değişmeye başlar.

Tüm bunların gölgesinde olaylardan habersiz olan Will ve Elizabeth, Jack’in bu umursamaz tavırlarından nasibini alacaktır…

1
May

Sucker Punch (2011)

Zack Syneder’in ilk olarak 2004 yılında karşımıza Ölülerin Şafağı ile çıkışını hepimiz hatırlarız. O ağır, anlamsız yürüyüşlere sahip zombilerin yerine, koşan, zıplayan eğlenceli zombileri işlemesiyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Daha sonra 300 ve Watchmen gibi çizgiroman uyarlamalarını ekranlara taşıyan Syneder, fantastik öğelerle aksiyonu karıştırarak başarısını kat ve kat artırmıştı.

Yeni filmi Sucker Punch’ta ise bizlere samuraylar, robotlar,savaşlar ve ejderhalarla dolu fantastik bir dünya sunuyor. 1950’ lerde akıl hastanesinde yatan bir kız olan Baby Doll yani namı diğer Sucker Punch’un hayal dünyasına ilerliyoruz. Dış nedenlerden kendini soyutlayan Baby, kısa süre sonra kendisine lobotomi yapılacak olduğundan hastanedeki diğer arkadaşlarıyla hayal dünyasında yolculuğa başlar.

© Copyright 2010-2011 Sinemayı bloglamaya hazırmısınız ?. All rights reserved. Created by Dream-Theme — premium wordpress themes. Proudly powered by WordPress.