26.08.2023

Kate Hudson

Kategori: Portre — jupetus @ 20:12

Henüz yirmi bir yaşındayken bir yardımcı kadın oyuncu dalında Altın Küre sahibi ve Oscar adayı olmuş bu yetenekli kız kimdir acaba? Gerçekten yetenekli mi yoksa sanatçı bir aileden geliyor olmanın avantajlarını mı kullanıyor? Yeteneğin yanında üstüne üstlük ‘People’ dergisinin hazırladığı “Dünyanın en güzel elli insanı” listesine girecek kadar da güzel mi?
Annesi, komedi filmlerinin ünlü oyuncusu Goldie Hawn, öz babası bir müzisyen, erkek kardeşi yazar ve aynı zamanda yönetmen, üvey babası ise Kurt Russell. Küçük yaşlardan beri ilgilendiği oyunculuk mesleğini, lise yıllarında amatör tiyatro oyunlarında tatbik ederek işe başladı Hudson. Üniversite zamanı geldiğindeyse tercihini iş hayatına erkenden atılmak yönünde kullandı. Bağımsız filmlerde aldığı ufak tefek rollerin ardından, yükselişinin ikinci basamağı ‘Vanity Fair’ dergisinin kapağında yer almaktı ve 1998 yapımı “Desert Blue” filminde oynaması yükselişinin bir sonraki basamağıydı. Ancak Kate Hudson’ın kariyerindeki en önemli çıkışı, annesi Goldie Hawn’un da kapmasında büyük etkisi olduğu söylenen, Cameron Crowe filmi “Almost Famous”taki, “Band Aide” genç kız (Penny Lane) rolüydü. Altın Kürelik bir performans sergilediği bu roldeki başarısının kaynağı belki de genç kız ve kendi hayatı arasındaki benzerliklerden dolayı kurduğu özdeşimdi.
Hudson’a yöneltilen eleştirilerin başındaysa, kariyerindeki yükselişleri annesinin şöhretinden faydalanarak gerçekleştirdiği iddiası geliyor. Hudson’ın filmlerdeki başarılı performanslarının yanında bu eleştirilere verdiği cevap ise şöyle: “Büyük bir film yıldızı olmak benim için önemli değil. Sanırım bugün birçok insan için önemli olan bu. Biliyorsunuz annem harika bir film yıldızı ama o, sadece bu değil. Annem, o şöhret değil. İnsanın her istediğini yapabilmesi, her istediği karakteri oynayabilmesi harika olurdu. Farklı farklı tavırları olan bir sürü genç oyuncu var ve bunu anlamıyorlar. Film yıldızı olmak istiyorlar ve beklemeye tahammül edemiyorlar. Sanırım sorun insanların işi çok ileri götürüyor olmaları. Artık pek fazla zeki oyuncu yok. Gerçekten yok.”

    İlgili yazılar;
    Bu yazıyla ilgili başka bir yazı bulunmamaktadır. Eğer ilgili bir yazı varsa fakat burada görünmüyorsa lütfen yazarlardan birine haber veriniz.

Cevap yazın