26.08.2023

Beowulf

Kategori: Haber — jupetus @ 22:36

Hakkında çıkan hamilelik dedikodularıyla gündemde olan Angelina Jolie bir İngiliz destanından beyaz perdeye uyarlanacak animasyonda rol alacağını açıklayarak hayranlarını sevindirdi. Yönetmenliğini Robert Zemeckis‘in yapacağı “Beowulf” adlı filmin yapımcılığını ise Amerikalı milyoner Steve Bing’in sahip olduğu Shangri-La Entertainment üstleniyor. İngiliz aktör Ray Winstone‘un kahraman Beowulf’u canlandıracağı yapımın oyuncu kadrosu da oldukça iddialı isimlerden oluşuyor. “Troy”, “Kingdom of Heaven” gibi yine epik hikayelerin sinema uyarlamalarında rol alan Brendan Gleeson, deneyimli aktör Anthony Hopkins, Robin Wright Penn oyuncu kadrosunda yer alan isimler.
İnsan yiyen canavar Grendel ve annesini öldüren kahraman Beowulf’un ejderha tarafından katledilmeden önce geçirdiği elli yıllık başarılı krallık dönemini anlatan yapım, stop-motion teknolojisiyle çekilecek. Bu da ünlü oyuncuların stüdyoda rollerini canlandırdıktan sonra efektlerin ekleneceği anlamına geliyor. Epik şiirden beyaz perdeye uyarlanan filmde ünlü yönetmen Robert Zemeckis, “Kutup Ekspresi”nde kullandığı yöntemi bir kez daha uygulayarak görsel açıdan da sinema severlerin dikkatini çekecek.

    İlgili yazılar;
    Bu yazıyla ilgili başka bir yazı bulunmamaktadır. Eğer ilgili bir yazı varsa fakat burada görünmüyorsa lütfen yazarlardan birine haber veriniz.

Cevap yazın