Monthly Archives: Ocak 2013

25
Oca

“Senin oğul olarak hataların, benim baba olarak başarısızlığımdır…” - Gladyatör

Gene eski film ama benim daha bugün izlemiş olduğum filmlerden bir tanesi ile karşınızdayım. Birisine “film önerir misin?” diye sorduğunda popüler cevaplar gelince ben direk onları listemin en sonuna atıyorum. Elbet bir gün izlerim diye daha çok böyle çok fazla duyulmamış filmleri izlemeye tercih ediyorum. Her izlediğim filmlerde de “Ben nasıl bugüne kadar bunu izlememişim?” serzenişlerinde bulunuyorum. Sanırım bundan böyle anında izleyeceğim öyle listenin sonuna atmak falan yok. :)

Russell Crowe, gene oyunculuğu ile izleyenleri büyülemiş ve filme ayrı bir renk katmıştır. Filmde oyuncuların performansının yanı sıra müzikler ve repliklerde on numara. İzlediğim en iyi 10 film arasına rahatlıkla girebilecek bir film. Ayrıca bu tarz kaliteli yapımları dublaj olarak değilde Orijinal dil ile alt yazılı izlerseniz daha keyif alırsınız filmden. Konuya geçiş yapayım artık ben :))

24
Oca

“Ben sevda köylüyüm. Orası neresi derseniz; anlatması uzun hikaye bir film kadar uzun, bir kaç hayat kadar kısa..”

O kadar çok konuşuldu ki bu film en sonunda izleyebildim. Aslında izlememdeki en büyük sebep Kenan İmirzalioğlu. Her rolün hakkını fazlasıyla veriyor fakat bu sefer, ağır abi rolünde değilde bambaşka bir karakter ile karşımıza çıkıyor. Eski zamanların dostlukları, aşkları ve samimiyetini çok iyi yansıtmışlar. Hatta internette birçok kişi “Aynı eski filmlerimiz gibi olmuş” diye yorumladığını gördüm ki izledikten sonra ne kadar doğru bir tespit olduğunu anlıyorsunuz.

Henüz daha çok küçükken dedesi ile birlikte 1940 yıllarında Bulgaristan’dan göç edip Eyüp’e yerleşen Ali’nin hikâyesine ortak oluyoruz 2 saat boyunca. Genç yaştayken aşık olduğu kız ile kaçıp evlenir ve artık onlar için uzun bir hikayenin başlangıcı demektir. Gittikleri her kasabada sıfırdan bir hayat kurmaya çalışırlar. Bu yolcuklarına ortak olarak ise aileye Mustafa dâhil olur. Ali’nin tek istediği eşinin ve çocuğunun mutlu bir şekilde yaşam sürmesini sağlamak. Her şey ne kadar güzel gitse de Ali’nin haksızlığa karşı sessiz kalamaması sebebi ile devamlı yolculuk etmek durumunda kalıyorlar.

18
Oca

CM101MMXI FUNDAMENTALS

Yıllardır tartışılıyor, hatta üzerinde bazı yorumcular farklı yorumlarda bulunuyor. Acaba Cem Yılmaz sadece komik mi, yoksa biz adam ne dese gülüyor muyuz ? Bu sorunun cevabını sanırım bu gösterisinde fazlasıyla alıyoruz. Fundamentals diğer gösterilerinden biraz olsun durgun fakat espriler yine aynı kalitede ve Cem Yılmaz’ın yaşlanmış olduğu gerçeği gözler önünde.

2007 gösterisinden sonra yayınladığı Soru-Cevap DvD si çok beğenilmiş olsa gerek ki, 2012 gösterisini kayda alıp sinemada bizlerle buluşturma fikrini düşünmüşler. Aslında iyi ki de düşünülmüş diyebiliyorum. 100 tl den başlayan gösteri biletlerini alamayıp bu espri yüklü anları kaçıranlar, İstanbul dışında olup keşke orda olsaydım diyenler vs bunların hepsine alternatif çözüm olmuş gibi. Düşünsenize o espri bombardımanını 10 kişilik arkadaşınızla yan yana izleyebiliyorsunuz. Aman yarabbim gösterideki fiyatlarla biletli olsa ne yapardık. Tüm sülale iflastı. Oysa sinema bileti ne kolay alınıyor dimi :) (böyle dediğime bakmayın, hala 7-8 tl den kaçıp, pahalı diyerek sinemaya gitmeyen bir kesimle yaşıyoruz.)

16
Oca

3. Uluslararası Engelsiz Film Festivali Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı.

 3. Uluslararası Engelsiz Film Festivali Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı.

Son günlerde film yarışmaları ile ilgili mailler geliyor ve elimden geldiğince yayınlamaya çalışıyorum. Az önce başka bir kısa film yarışması ile ilgili bir mail geldi ve aynen aktarıyorum.

3. ULUSLARARASI ENGELSİZ FİLM FESTİVALİ KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

Mind the AD-İstanbul tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan 3. Uluslararası Engelsiz Film Festivali 20-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında hayata geçiyor.

Engellilik, iş göremezlik konusunda kısa ve uzun metrajlı filmlerle toplumda farkındalık yaratmayı ve bu bilincin güçlenerek yayılmasını sağlamayı hedefleyen Uluslararası Engelsiz Film Festivali; “Herkes İçin Eşit Yaşam Koşulları, Eşit Saygı ve Adalet” ana temasıyla çalışmalarını sürdürmeye başlamıştır.

15
Oca

Türk Sinemasının Geleceği Aranıyor. Liseler Arası Kısa Film Yarışması

İstanbul (Erkek) Lisesi, 10 sene önce düzenlemeye başladığı Liseler Arası Kısa Film Yarışmasını bu sene de kaldığı yerden tüm hızıyla devam ettiriyor. Yarışma Türkiye’de düzenlenen ilk ve tek liseler arası kısa film yarışması olma özelliğine sahip. Geçtiğimiz sene Türkiye’nin dört bir yanından toplam 108 filme ev sahipliği yapan yarışma, bu sene daha çok gence ulaşmayı amaçlıyor. Yarışma, öğrencileri genç yaşta sinemaya yöneltiyor ve onlara sinema sevgisi kazandırmayı hedefliyor, bu sayede Türk Sinemasının geleceğine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Kısacası Türk Sinemasının geleceğini arıyor! Sinema çevreleri tarafından büyük beğeni toplayan “İstanbul Lisesi Liseler Arası Kısa Film Yarışması”, genç yönetmen adaylarına güzel fırsatlar tanıyor, gençlerle ustaları bir araya getiriyor ve tüm liseli gençleri kısa film çekmeye davet ediyor.

© Copyright 2010-2014 Sinemayı Bloglamaya Hazır mısınız?. Tasarım: — Dream Theme.

Üye Girişi Valid XHTML 1.0 Transitional I Love You Wordpress